header 09

Het verhaal achter Reiki

Reiki als natuurlijke geneeswijze is ontstaan rond 1900. Het verhaal van Reiki is mondeling steeds van leraar naar student doorgegeven.

 

We zijn in Japan.
In een kleine christelijke universiteit in Kyoto, de Doshisha universiteit, wil de predikant net beginnen met de zondagsdienst. Een student steekt zijn hand op. Het is tegen het einde van het studiejaar en hij zal binnenkort promoveren. Hij durft, want een predikant is tevens hoofd van d universiteit. Hij stelt de vraag die hem op de lippen brandt.

 

"Accepteert u de letterlijke inhoud van de Bijbel?"

 

De hoogleraar beaamt dat. De student gaat verder. "In de Bijbel staat dat Jezus de zieken genas, mensen beter maakte en dat hij op het water liep. U accepteert dit zoals het geschreven staat, maar heeft u het ooit zien gebeuren?" Weer knikt de man op de kansel en zegt dat hij daar in gelooft, maar dat hij nooit iemand heeft zien genezen en ook dat hij nooit iemand over het water heeft zien lopen. De student gaat door.

 

"Is voor u dat gevoel van blind geloven voldoende? Misschien wel, want u heeft uw leven achter de rug en u heeft uw zekerheden. Ons leven moet nog beginnen en we vragen ons nog zoveel dingen af. We willen dit soort wonderen graag met eigen ogen zien. We willen er niet alleen over lezen uit boeken, maar we willen het zelf ervaren."

Op dat moment is de student de leraar van zijn directeur. De directeur heet dr. Usui. Deze neemt op dat moment een beslissing, waardoor hij later de grondlegger zal worden van Reiki als natuurlijke geneeswijze.

Meer >>

facebook_page_plugin

reiki2 234x264

bloem-linksonder-kleinbloem-rechtsonder-klein