header 09

Hoe werkt een energetisch consult

In een energetisch consult richt ik me, naar aanleiding van jouw vraag, op de energie. Dat klinkt vaag kun je denken. Ik kan het het beste uitleggen aan de hand van een paar praktische voorbeelden.

 

Door ons lichaam lopen enorm veel energiebanen. De Chinese en steeds meer de Westerse geneeskunst, gebruikt deze banen om aandoeningen in het lichaam te behandelen. Het uitgangspunt is dat blokkades in de energiebanen die over bepaalde organen lopen, klachten kunnen veroorzaken in die organen. Door de energiebanen te stimuleren verdwijnen deze 'verstoppingen' en kunnen de organen genezen.

Alles is energie

Al het leven is energie. Dat is een wetenschappelijk feit. Als mens beschik je over onnoemlijk veel emotionele energiebanen, nadi's genaamd. Op diverse plekken in het lichaam komen veel van deze banen samen. Er zijn 7 grote "kruispunten", de chakra's. Een chakra correspondeert niet alleen met bepaalde organen in het lichaam maar ook met gevoelens. Gevoelens zijn ook energie.

 


Even slikken en weer doorgaan

Wanneer er in je leven iets onverwachts of schokkends gebeurt, maar je moet door, bijvoorbeeld omdat je kinderen daarom vragen of je werk, kan het zo zijn dat je je emoties tijdelijk 'parkeert'. Dat doe je dan op een chakra. En daar blijft het zitten totdat jij de emotie gaat verwerken. Maar dat verwerken doen we niet altijd. De energie in de chakra kan geblokkeerd raken en zelfs voor lichamelijk ongemak zorgen. Echter, alles wat je niet verwerkt gaat een keer om aandacht vragen. Eerst zacht en rustig, en daarna steeds harder en aanweziger. Jij bent misschien allang vergeten waar het mee te maken heeft, maar je wordt wel geconfronteerd met bepaalde emoties, gebeurtenissen of lichamelijk ongemak.

'Het is nooit genoeg wat ik doe'

Een ander voorbeeld. Als je strenge ouders had en daardoor het idee had dat je liefde moest verdienen, bijvoorbeeld door goede schoolprestaties, kan het zo zijn dat je in je werk nu heel hard je best doet omdat je onbewust naar die goedkeuring verlangt. Een burn-out ligt dan snel op de loer. Aan dat harde werken ligt onbewust de energieblokkade aan ten grondslag dat je het idee hebt dat je 'er anders niet toe doet'. Om de weg naar je eigenliefde te openen zal de blokkade in de energie vrij moeten komen.

'Ik vind het niet grappig'

Hoe energie werkt laat zich ook zien door hoe mensen reageren op bijvoorbeeld een opmerking van een ander. De één begint te lachen, de ander doet net of-ie het niet hoort, de derde wordt boos en de vierde verdrietig. Vanwaar al deze verschillende reacties? De opmerking triggert iets in de persoonlijke energie van deze mensen. Die energie wordt dan geactiveerd en gevoelens komen los. En zo hebben we allemaal onze eigen bagage en daarom andere reacties!

Wat ik doe

Op de Leonardushoeve heb ik de opleiding gevolgd tot spiritueel therapeut en spiritueel docent. Daar is eerst een traject aan vooraf gegaan met een Reiki graad, energieweken, chakra/themaweekenden, een mindfullnesstraining en een intensief spiritiueel coachingstraject. Na de opleiding tot therapeut heb ik nog een verdiepingsjaar gedaan.

 

In deze opleiding heb ik mijn invoelend vermogen verder ontwikkelt en verfijnt. Bij een consult zet ik mijn intuïtie in om achter de oorzaak (de zin) van een klacht of probleem te komen. Door me op jouw energie af te stemmen en bij mezelf 'in te voelen', komt er informatie over wat er werkelijk aan de hand is of wat voor jou op dit moment belangrijk is. Zo kan ik je een handreiking geven om de volgende stap te zetten op jouw pad.

facebook_page_plugin

12270176 s 211x300

bloem-linksonder-kleinbloem-rechtsonder-klein